Tentoonstelling '50 Years of Print @ LIBRARIUM'

Flesjes met grond

Het wettelijk depot blaast vijftig kaarsjes uit, en dat viert LIBRARIUM met een selectie van zeer opmerkelijke stukken. Ze zijn allemaal in de Koninklijke Bibliotheek van België gedeponeerd sinds de invoering van de depotplicht op 1 januari 1966. En u vindt er niet alleen boeken!

Over LIBRARIUM

LIBRARIUM is de ontdekkingsruimte de Koninklijke Bibliotheek van België waarin u alles te weten komt over de geschiedenis van boeken, schriften en bibliotheken. U ontdekt er aan de hand van authentieke documenten, interactieve en audiovisuele elementen verschillende schriftsoorten, boeken in de meest ongewone vormen, handschriften, minuscule boekjes, kranten, tekeningen, unieke medailles en strip-verhalen.

Over het wettelijk depot

Het doel van een wettelijk depot is het verzamelen, bibliografisch ontsluiten en bewaren van het gedrukte culturele erfgoed van een land voor de toekomstige generaties. De Koninklijke Bibliotheek van België bewaart sinds 1966 alle publicaties verschenen op het grondgebied van België en alle publicaties gepubliceerd in het buitenland door auteurs van Belgische nationaliteit.

Meer informatie vindt u op de website van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Details
Datum 
27-01-2016 - 11-05-2016
  • Agendabericht
  • |
  • 01-03-2016
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)