Tentoonstelling 'Never judge a book by its cover: 50 bijzondere Belgische boeken, 1966-2016'

Klein getypt boekje

Beperkte oplages, unieke stukken en ware kunstwerken: ontdek tijdens deze tentoonstelling bijzondere Belgische boeken uit het wettelijk depot van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Sommige boeken zijn net dat tikkeltje origineler of exclusiever dan de rest. De tentoonstelling 'Never judge a book by its cover' plaatst vijftig originele objecten in de schijnwerpers die door kunstenaars zoals Folon, Alechinsky, Jo Delahaut of Luc Tuymans werden gedeponeerd bij de Koninklijke Bibliotheek. In de tentoonstelling gaan boeken in tekst, vorm en kleur de dialoog aan met kunst.

Meer informatie vindt u op de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Het wettelijk depot

Het hoofddoel van een wettelijk depot is het verzamelen, bibliografisch ontsluiten en bewaren van het gedrukte culturele erfgoed van een land voor de toekomstige generaties. Sinds 1966 bewaart de Koninklijke Bibliotheek alle Belgische publicaties, van het Belgische Staatsblad, kranten en tijdschriften tot stripverhalen en kookboeken.

Details
Datum 
05-03-2016 - 31-05-2016
Praktisch
Locatie 

Nassaukapel (niveau 0)
Koninklijke Bibliotheek van België,
Kunstberg, 1000 Brussel

Prijs 

De toegang is gratis.

  • Agendabericht
  • |
  • 01-03-2016
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)