Tentoonstelling 'Gebouwtekend. Openbare gebouwen in Limburg'

bouwtekening van de kerk van Opglabbeek

De Provinciale Bibliotheek Limburg laat u graag meegenieten van alle moois dat in haar bewaarcollecties een veilig onderkomen gevonden heeft. Voor seizoen 2016-17 stelt ze een collectie bouwtekeningen van openbare gebouwen voor.

Deze 'Collectie Bouwtekeningen van de Provinciale Dienst der Gebouwen' bestrijkt bijna een eeuw (de jaren 1838 tot 1928) en bevat zo’n duizend bouwtekeningen van openbare gebouwen, zoals kerken, scholen, onderwijzerswoningen, gemeentehuizen en pastorieën. Ze schetst een mooi beeld van de architectuur van de overheidsgebouwen in Limburg tijdens de negentiende en het begin van de twintigste eeuw.

Aanvullende informatie 

Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Details
Datum 
15-10-2016 - 23-04-2017
Praktisch

Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Locatie 

Provinciale Bibliotheek Limburg | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Tijd 

Te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Prijs 

Gratis.

  • Agendabericht
  • |
  • 17-10-2016
  • |
  • Renate Maes (Bibliotheek Hasselt Limburg)