Conn3ct: Game dag

Houten console - Devillé Arcade

Op zondag 2 juli organiseert de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een 'Game dag' in het kader van de tentoonstelling Conn3ct.

Nieuwsgierig naar de meest revolutionaire media van de 21ste eeuw? Kom naar de Game dag en ontdek de artistieke mogelijkheden in gaming op de houten arcade kasten van Devillé Arcade.

Samen gamen op houten consoles

Laat voor één keer Fifa, GTA en Call of Duty aan de kant liggen en ontdek de oldskool games die je samen op één console speelt.

Op de eerste zondag van de lange zomervakantie vind je naast de Conn3ct tentoonstelling ook extra vintage game consoles. Een project van Devillé Arcade, een initiatief van twee Antwerpse broers die hun passie voor houtbewerken en videogames combineren.

De games zijn toegespitst op samenspelen. Geen gamer? Geen probleem! De Devillé broers zijn aanwezig om je je eerste stapjes te laten zetten op deze prachtige retrogames. Enkel een open geest en gezonde culturele interesse gevraagd.

Conn3ct: Impact van drukpers en sociale media

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland creëerden in nauwe samenwerking met de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteit Antwerpen Conn3ct. Deze interactieve tentoonstelling over de impact van de zestiende-eeuwse drukpers en sociale media staat vanaf 22 juni tot 17 september in de prachtige Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De expo verbindt boeken met apps, en mensen met elkaar.

02-07-2017
  • 13:00 tot 17:00
  • Individuele bezoekers

Toegangsprijs:

• €3
  • gratis bij een bezoek aan de expo 'Conn3ct'
  • in ruil voor 1 A-kaart bon
  • voor iedereen van 8 tot 88 jaar

Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4
2000 Antwerpen

• 21-06-2017