Tentoonstelling 'Bruegel in zwart en wit'

Prent van Bruegel met vissen

Van 15 oktober 2019 tot 16 februari 2020 kan u in KBR de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White bezoeken.

Iedereen kent Pieter Bruegel de Oude als wereldberoemd schilder, maar wist u dat hij in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? In 2019 krijgt u dé kans om deze bijzondere collectie prenten van dichtbij te bewonderen.

Over de tentoonstelling

Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16de eeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling.

Ontdek er ook hoe het proces, van tekening tot prent, verliep. Veel van de werken zijn immers in verschillende edities of ‘staten’ bewaard. Voordat een eerste uitgave op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd.

Verder kan u er Bruegels originele voortekeningen, zijn Italiaanse landschappen, de zeven hoofdzonden, deugden en andere prachtige prenten bewonderen. Duik in zijn imaginaire wereld en laat u verrassen door de bijzondere figuren en details.  

 

 The World of Bruegel in Black and White is een uitgelezen kans om de minder bekende meesterwerken van Bruegel te ontdekken.

Details
Datum 
15-10-2019 - 16-02-2020
Praktisch
Locatie 

KBR 

Kunstberg

1000 Brussel

Tijd 

Dagelijks geopend van 11u - 19u

  • Agendabericht
  • |
  • 07-06-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)