Bijeenkomst collegagroep Handschriften op 22 september

Verlucht handschrift

Op 22 september 2022 zal de collegagroep ‘Handschriften’ voor de derde maal samenkomen en dit keer voor het eerst fysiek. De samenkomst, die door Vlaamse Erfgoedbibliotheken gefaciliteerd wordt, brengt collega’s uit het werkveld samen om kennis en ervaring te delen.

De collegagroep zal plaatsvinden van 9u30 tot 13u30 in het Rijksarchief te Antwerpen. De deelnemers bepaalden in onderling overleg de thema’s en activiteiten voor deze samenkomst. Deze editie zal starten met een workshop door M Leuven over het project Boek/Delen, gevolgd door een sessie waarin de deelnemers hun eigen ervaringen in het werkveld kunnen delen. Deze interactieve sessie wordt gevolgd door een rondleiding achter de schermen in het Rijksarchief. De collegagroep wordt afgesloten door een gezamenlijke lunch.

We horen graag welke thema’s en activiteiten collega’s bij volgende collegagroepen aan bod zouden willen zien komen.

1. 9u30: Verwelkoming

2. 9u45: ‘De dunne lijn tussen manuscript en handgeschreven document’: presentatie en "hands-on" workshop in het kader van het project Boek/Delen van M Leuven (Elisabeth Bracke, Anne Liefsoens, Alison Souffreau)

3. 10u45: Koffiepauze

4. 11u: Interactieve sessie inzake collectiebeheer: sterktes en problematieken (Hendrik Defoort, Godfried Croenen)

5. 11u45:  Rondleiding in het Rijksarchief van Antwerpen (Johan Dambruyne)

6. 12u30: Broodjeslunch

22-09-2022

Rijksarchief te Antwerpen, Door Verstraeteplaats 5, 2018 Antwerpen.

9u30-13u30

Uiterste inschrijfdatum

14 september 2022

• 22-08-2022