Trefdag virtueel museum

Op maandag 27 november organiseert het Departement Cultuur, Jeugd en Media in Brussel de derde trefdag voor professionals uit de erfgoedsector. 

Het virtueel museum opent weldra de deuren. Na onderzoek, ontwerp en prototyping werkte het Departement dit jaar met enthousiaste partners aan het platform en de inhoudelijke invulling. Voor dat laatste onderdeel haalde het inspiratie uit verhalen van erfgoedbeheerders en -beoefenaars.

Tijdens de trefdag licht het Departement toe hoe de redactionele en creatieve partners verder bouwden op die voorstellen en welke hulpmiddelen de technische partners ontwikkelden om ze om te toveren tot digitale erfgoedbelevingen. Het virtueel museum wil met deze belevingen een breed publiek aanspreken en dit brede publiek de weg wijzen naar erfgoedplekken, -instellingen en -evenementen.

 

Programma 

Ontdek het volledige programma op de website van het Departement.

Details
Datum 
27-11-2023
Praktisch
Locatie 

Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel

Tijd 

9.30 uur tot 15.30 uur

Prijs 

Gratis

Uiterste inschrijfdatum 

15 november 2023

Inschrijven 

Via deze link

Opmerkingen 

Nog vragen? Mail naar info.museumvanvlaanderen@vlaanderen.be.

  • Agendabericht
  • |
  • 12-09-2023
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)