Enquête rond preservering van digitale krantencollecties

Logo MetaArchive Cooperative

Het MetaArchive Cooperative vraagt beheerders van digitale krantencollecties (zowel born-digital als gedigitaliseerd) om een korte enquête rond de preserveringsbehoeften van deze collecties in te vullen.

Het MetaArchive Cooperative is een samenwerkingsinitiatief dat goedkope maar zeer effectieve diensten rond digitale preservering wil aanbieden aan universiteiten, bibliotheken, musea en andere organisaties voor cultureel erfgoed.

Door deze enquête in te vullen helpt u het MetaArchive Cooperative om een beter inzicht te krijgen in de behoeften rond preservering van digitale krantencollecties. U draagt erdoor bij aan de ontwikkeling van gemeenschappelijke diensten die voldoen aan de vereisten van cultureel erfgoedinstellingen en hun waardevolle collecties.

U kunt hiervoor een (Engelstalige) enquête invullen. Alle inzendingen worden confidentieel behandeld.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-05-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)