Bibliopolis vernieuwd en uitgebreid

Schermafdruk Bibliopolis

Bibliopolis is de elektronische nationale geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland. Het is een wetenschappelijk, interactief informatiesysteem waarmee de onderzoeker zicht krijgt op de stand van het boekwetenschappelijk onderzoek en tevens toegang heeft tot documentatiemateriaal.

De rubrieken van de website werden recentelijk aangepast en uitgebreid. Daarnaast hebben de auteurs de teksten in het handboek geactualiseerd. Het handboek van Bibliopolis geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland.

In de presentatie is de grootste verandering de weergave van boekhistorisch nieuws op de homepage. Dit nieuws verzamelt Bibliopolis in samenwerking met de Nederlandse Boekhistorische Vereniging en de dr. P.A. Tielestichting. Tenslotte is de website technisch geheel vernieuwd, waardoor deze sneller reageert.

Maak hier kennis met het vernieuwde Bibliopolis. Bibliopolis is tevens opgenomen in ons documentatieoverzicht.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 16-08-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)