Presentaties hoorzitting Comité des Sages voor het online brengen van het Europese cultureel erfgoed

Logo Europese Commissie

Op de website van de Europese Commissie zijn nu teksten, presentaties en video's beschikbaar die werden verzameld in het kader van de publieke hoorzitting van het 'Comité des Sages' voor het online brengen van het Europese cultureel erfgoed.

Het materiaal geeft onder meer de opvattingen weer van Europeana, het Belgische Rijksarchief, het Franse ministerie van Cultuur, de British Library, Digitaal Erfgoed Nederland en een hele reeks andere culturele en commerciële organisaties.

Het Comité werd in april 2010 in het leven geroepen door de vice-president voor de digitale agenda, Neelie Kroes, en de commissaris voor onderwijs en cultuur, Androulla Vassiliou. Een volksraadpleging en de hoorzitting dienen als input voor de aanbevelingen die het Comité des Sages vóór het eind van het jaar zal doen aan de Europese Commissie.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 17-11-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)