Nieuwe virtuele tentoonstelling van The European Library

Document uit de virtuele tentoonstelling 'Travelling Through Time'

Het portaal The European Library geeft sinds 2005 toegang tot Europese nationale bibliotheken. The European Library biedt ook verschillende multimediale tentoonstellingen. De meest recente webexpositie werd op 4 mei gelanceerd: Travelling Through History. Meer dan 500 historische reisdocumenten uit de collecties van 13 vooraanstaande nationale en universiteitsbibliotheken in Europa worden hierdoor voor het eerst online toegankelijk. In Travelling Through Time reist u naar de Noordpool, boekt uw een ticket voor een autoreis door Oost-Europa in de jaren 1930, en bladert u door honderden oude foto's, kaarten en reisgidsen.

Ter info: The European Library mag niet verward worden met Europeana, de Europese multimedia online-bibliotheek met gedigitaliseerde verzamelingen uit Europese bibliotheken, musea, archieven en culturele instellingen. Europeana bouwt wel voort op de technische kennis, ontwikkeld door The European Library.

• 10-05-2011
  • Eva Wuyts (Histories vzw)