ADVIZ: Meer dan een eeuw Nederlands reclamedrukwerk online

Affiches uit de collecties

ADVIZ (advertising + graphic design = visual communication) is een nieuw digitaal platform waarop de collecties van ReclameArsenaal (stichting voor het Nederlandse reclame-erfgoed), het NAGO (Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers) en het Affichemuseum in Hoorn integraal doorzoekbaar zijn gemaakt. Op de nieuwe site staan ruim 65.000 uitingen: publicaties en archiefstukken over Nederlandse reclame en grafisch ontwerpen, affiches, brochures, ontwerpschetsen en tv-commercials van 1870 tot nu.

De collectie, die zich aangenaam laat doorbladeren en gedetailleerd laat doorzoeken, geeft een schitterend visueel overzicht van het veranderende tijdsbeeld gedurende meer dan een eeuw (van attitudes en gebeurtenissen tot druktechnieken en typografie).

Het platform laat bovendien professionals, studenten en geïnteresseerd publiek toe om aan de publiekscollectie hun eigen items en materiaal toevoegen. Ook is er een speciale wiki met inhoudelijke teksten over reclame- en vormgevingserfgoed waar het publiek aan kan meeschrijven.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 06-06-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)