Museum Meermanno | Huis van het boek zoekt steun

Boek zoekt vrouw, man en bedrijf

Museum Meermanno | Huis van het boek, het oudste boekenmuseum ter wereld, krijgt zoals vele culturele instellingen in Nederland te maken met forse bezuinigingen. Het museum moet dit jaar een fors bedrag aan extra eigen inkomsten verwerven. Lukt dit het museum niet vóór 1 januari 2012, dan zal het Nederlandse Ministerie van OC&W het museum zodanig korten, dat de openstelling voor publiek, waaronder tentoonstellingen, activiteiten en educatie, ernstig wordt bedreigd.

Daarom zoekt het museum steun voor de conservering en restauratie van zijn unieke boekencollectie via het project ‘Boek zoekt vrouw, man en bedrijf’. Een particulier, instelling of bedrijf adopteert voor een bepaald bedrag een boek uit de collectie van het museum. Deze donateur kiest (al dan niet met hulp van het hoofd collectie) een boek uit de collectie van het museum waar zijn of haar persoonlijke voorkeur naar uitgaat: handschrift, incunabel, of gedrukt boek uit de oude of moderne collectie (private press, kunstenaarsboek, etc.). Wie een boek wil adopteren vindt meer informatie over de actie op de website van het museum.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 21-06-2011
  • |
  • Eva Wuyts ()