Nieuwe Europeana-tentoonstellingen rond Joods en muzikaal erfgoed

Muziekinstrumenten

Vorig jaar lanceerde Europeana haar tentoonstellingsplatform met een eerste virtuele tentoonstelling rond Art Nouveau. Inmiddels zijn er op deze site een drietal tentoonstellingen bijgekomen.

Het project Judaica Europeana richt zich op materiaal dat de Joodse aanwezigheid in de Europese steden documenteert. Het digitaliseert foto's, postkaarten, geluidsopnamen en meerdere miljoenen pagina's uit boeken, kranten, archieven en knipselverzamelingen.

Judaica Europeana brengt twee tentoonstellingen op basis van dit materiaal:

MIMO (Musical Instrument Museum Online) wil een toegangspunt zijn voor de collecties van enkele van de belangrijkste instrumentenmusea van Europea. MIMO brengt een overzichtstentoonstelling naar Europeana:

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 28-06-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)