Europa Nostra Awards: de Oscars voor het Europese cultureel erfgoed

Logo Europa Nostra

Elk jaar belonen Europa Nostra en de Europese Unie de beste realisaties op cultureel-erfgoedvlak. Via de Europeana Nostra Awards, de prijs van de Europese Unie voor cultureel erfgoed, worden professionals, vrijwilligers, scholen, lokale gemeenschappen, erfgoedeigenaars en media die speciale prestaties hebben geleverd op dit vlak in de schijnwerpers gezet, met de bedoeling creativiteit en innovatie te stimuleren.

De prijzen worden toegekend voor uitmuntende restauraties en initiatieven binnen vier categorieën:

• Conservatie
  • Onderzoek
  • Toegewijde dienstverlening door individuen of organisaties
  • Educatie, training en voorlichting

Elk jaar worden maximaal zes geldprijzen van 10.000 euro toegekend aan de laureaten in de verschillende categorieën. Projecten kunnen tot 1 oktober worden aangemeld om in aanmerking te komen voor de awards.

Meer informatie vindt u op de website van Europa Nostra.

• 15-08-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)