Eerste 500 oude drukken KB Den Haag beschikbaar via Early European Books

Jacob de Gheyn II: Waffenhandlvng ... (Amsterdam, 1608)

De eerste resultaten van de samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek Den Haag en het Britse ProQuest zijn sinds 16 augustus online via een speciale website. Die is echter enkel in Nederland gratis te doorzoeken op de normale elementen als auteur en titel, maar er kan ook gekeken worden of er portretten, kaarten of illustraties in de gescande boeken zitten. Vanuit Vlaanderen is deze collectie niet vrij toegankelijk.

De eerste 500 oude drukken geven een doorsnede van wat de bewoners van de Nederlanden zoal bezighield in de zestiende eeuw: de Nederlandse opstand, godsdienstige geschillen, maar ook amoureus tijdverdrijf. Uiteindelijk zal ProQuest zo’n 50.000 bijzondere drukken tot 1700 uit de KB digitaliseren. Door die samenwerking realiseert de KB een deel van haar ambitie om alle Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften vanaf 1470 te digitaliseren. 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 19-08-2011
  • |
  • Eva Wuyts ()