Let's Get Real: Over het meten van online succes van culturele instellingen

Cover rapport Let's get real

Eind vorige maand werd door Culture24 het onderzoekrapport Let's Get Real, over het meten van online succes van culturele instellingen, gepresenteerd.

Aan het onderzoek werkten zeventien culturele instellingen mee. Het resultaat is een rapport met veel tips en tools over het meten van webstatistieken, waaronder een Google Analytics healthcheck en een social media metrics toolkit. De statistieken zijn ook te gebruiken voor benchmarking en om te kijken hoe anderen het online doen.

Het rapport is opgenomen in ons documentatieoverzicht. De belangrijkste conclusies van het onderzoek vindt u in deze blogpost van Monika Lechner (Digitaal Erfgoed Nederland).

Culture24

Culture24 is een Britse non-profitorganisatie meer dan tien jaar ervaring met online pulicaties, data-aggregatie en promotiewerk voor de culturele sector – ervaring die de organisatie ook met die sector probeert te delen. Het belangrijkste product van Culture24 de website culture24.co.uk, een gids voor musea, bibliotheken, archieven, erfgoedsites en wetenschapscentra.

Meer informatie over Culture24 vindt u op de wesite weareculture24.org.uk.

• 17-10-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)