Boekhistorisch tijdschift 'De Gulden Passer' ontvangt werkingssubsidie voor 2012-2016

Voorpagina 'De Gulden Passer'

De Vlaamse Regering kent voor de beleidsperiode 2012-2016 opnieuw een werkingssubsidie toe voor De Gulden Passer. Tijdschrift voor boekwetenschap, een uitgave van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen. De ondersteuning van periodieke cultureel‐erfgoedpublicaties past in het beleid om de verspreiding van kennis en reflectie over het cultureel erfgoed te stimuleren.

De Gulden Passer is het enige boekhistorische tijdschrift in Vlaanderen en biedt een combinatie van wetenschappelijke, kwaliteitsvolle artikelen, actuele notities over het boekenvak en een uitgebreide recensie- en signalementenrubriek. De aandacht voor de geschiedenis, productie, distributie en consumptie van het boek in de Nederlanden staat centraal. Het tijdschrift verschijnt twee maal per jaar.

Meer informatie over het tijdschrift vindt u op boekgeschiedenis.be.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 23-11-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)