Twintig miljoen objecten in Europeana | Uitbreiding Belgische collecties met foto's KIK

Professor Auguste Piccard voor een experimenteel toestel

Europeana bevat intussen meer dan twintig miljoen items, tien keer zoveel als bij de lancering in 2008. Het twintig miljoenste item is een schilderij van het Bijbelse verhaal van David en Golitath, gecreëerd door Caravaggio in 1600-1601, dat wordt bewaard door het Kunsthistorisches Museum Wien.

Recent werden collecties van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) toegevoegd aan Europeana. Hierdoor komen meer dan 7.000 foto's beschikbaar met uiteenlopende onderwerpen: kunstwerken, gebouwen, archeologische sites, meubelen, textiel, sport en de Belgische koninklijke familie.

Meer informatie vindt u in de laatste editie van Europeana eNews.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 15-12-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)