Eerste tienduizend boeken van KB Nederland beschikbaar via Google Books

L.A. te Winkel, 'Leerboek der Nederlandsche spelling' uit de KB in Google Books

In de catalogus van de Koninlijke Bibliotheek (KB) van Nederland is inmiddels bij ruim tienduizend titelbeschrijvingen een doorverwijzing vinden: 'Raadpleging via Google Books'. Wie die volgt, komt bij de digitale versie. Deze tienduizend boeken zijn het eerste zichtbare resultaat van de overeenkomst tussen de Koninklijke Bibliotheek en Google om ruim 160.000 boeken uit de collectie van de KB te digitaliseren. 

Overeenkomst KB en Google

In juli 2010 heeft de KB een overeenkomst gesloten met Google om de komende jaren rechtenvrije boeken uit de collectie van de KB te scannen en vrij toegankelijk te maken via Google Books, de websites van de KB en – te zijner tijd – via Europeana. De collectie omvat historische, juridische en maatschappelijke Nederlandse publicaties uit de 18e en 19e eeuw die van groot nut zijn voor onderzoekers, zowel binnen het Nederlandse taalgebied als in de rest van de wereld. De boeken worden gratis ter beschikking gesteld.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 26-04-2012
  • |
  • Beheerder Website (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)