Schrijf nu in voor 'Europeana Plenary 2012' in Leuven

Europeana Plenary. Connecting Society through Culture. 13-15 June 2012.

Europeana organiseert in samenwerking met de KU Leuven van 13 t.e.m. 15 juni Europeana Plenary 2012. Op 13 juni is er een pre-conferentie die alleen voor genodigden openstaat. Op 14 en 15 juni is de hoofdconferentie, met plenaire sessies door inspirerende key note speakers en break-outsessies rond thema's als Collaboration, Open Culture en Innovative Technologies.

Europeana Plenary wil nieuwe ideeën opwekken, inovatieve benaderingen van digitale content laten zien, en mensen en concepten met elkaar in contact brengen om zo ideeën te realiseren.

Vooraanstaande professionals uit het digitale en culturele veld presenteren casestudies over de laatste ontwikkelingen. Het concept Europeana Cultural Commons van het Europeana Network wordt gepresenteerd, evenals het Europeana Business Plan voor 2012.

Naar verwachting 250 professionals uit de cultureel-erfgoedsector, de open data-gemeenschap, technologie-experts en software-ontwikkelaars uit Europea en daarbuiten zullen Europeana Plenary bijwonen.

Meer informatie vindt u op de conferentiewebsite.

• 05-05-2012
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)