Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience schenkt haar dubbels weg

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ontvangt regelmatig schenkingen van particulieren of instellingen. Daarin zitten vaak dubbels van tijdschriften en jaarboeken die reeds in hun bezit zijn of niet binnen het collectieprofiel passen. Soms gaat het om gebonden afleveringen, soms gaat het om losse nummers in een farde.

Jaarlijks stelt de Consciencebibliotheek hiervan een doublettenlijst samen. Net zoals de vorige jaren werd deze Excell-lijst opnieuw onderverdeeld in achtien tabs, waarbij elke tab staat voor één van deze categorieën:

• Algemeen
  • Bibliotheek en archief
  • Boek, bibliografie, boekgeschiedenis
  • Cultuur (algemeen), kunst, film, theater, muziek, architectuur
  • Economie, statistiek, politiek
  • Filosofie en theologie
  • Geschiedenis en archeologie
  • Gezondheidszorg
  • Heemkunde en volkskunde
  • Industrie en toegepaste techniek
  • Landbouw, Plantkunde, Dierkunde
  • Pedagogie en onderwijs
  • Psychologie en sociologie
  • Rechtsleer
  • Sport en vrijetijdsbesteding
  • Taal- en letterkunde
  • Toerisme, geografie, meteorologie
  • Wetenschappelijk onderzoek

Binnen elke categorie vindt u een lijst waarin voor elk tijdschrift/jaarboek dat EHC aanbied de volgende informatie terug te vinden is:

• titel
  • eventueel met bijhorende instellingsnaam, bv. als de titel niet significant genoeg was, zoals 'Jaarboek'
  • de dubbels die aangeboden worden

De lijst vindt u als bijlage bij dit bericht. Alle dubbels kunnen nog tot uiterlijk 1 november gratis worden opgehaald door geïnteresseerde bibliothecarissen. Neem hiervoor contact op met Marcel van den Heuvel van de Consciencebibliotheek:

Heeft u zelf dubbels of collecties die u ter beschikking wil stellen van erfgoedbibliotheken? Laat het ons weten via het contactformulier.

• 18-06-2012
  • Eva Wuyts (Histories vzw)