British Library verwerft grootste atlas ter wereld

De 'Earth Platinum' atlas, verworven door de British Library

Onlangs kon de British Library de grootste atlas ter wereld, de 'Earth Platinum' atlas, aan haar collectie toevoegen. De atlas, waar slechts 31 exemplaren van bestaan, meet 1.8 m x 2.7 m. Maar liefst zes bibliotheekmedewerkers zijn nodig om de 200 kg wegende publicatie te verplaatsen. De Earth Platinum wordt binnenkort in de recordgalerij van de Guinness World Records opgenomen.

De atlas is uitgegeven door het Australische 'Millennium House', en bestaat uit 61 kaarten die aan de hand van satellietbeelden en andere innovatieve fotografische technieken werden opmaakt. De gedetailleerde beelden van steden, kustlijnen, oceanen en continenten zullen een mooie bron vormen voor toekomstige onderzoekers die op zoek zijn naar een beeld van de aarde in de 21e eeuw.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 18-07-2012
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)