British Library bouwt nieuw krantendepot

British Library's Newspaper Storage Building at Boston Spa

In 2013 verhuist de reusachtige krantencollectie van de British Library naar een depot in Boston Spa (West Yorkshire). In dit nieuwe 'Newspaper Storage Building' zullen ongeveer 750 miljoen krantenpagina's in optimale omstandigheden bewaard worden. Niet alleen worden de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid aan de noden van de collectie aangepast, ook zal een automatisch opslag- en ophaalysteem ervoor zorgen dat medewerkers het depot zelf niet hoeven te betreden.

Momenteel wordt de krantencollectie van de British Library bewaard in de 'Newspaper Library' te Colindale, waar controle over de temperatuur en relatieve luchvochtigheid niet mogelijk is. Wanneer de krantencollectie zich in Boston Spa bevindt, wordt consultatie van de collectie mogelijk via microfilm en digitale kopieën in een speciale leeszaal van de British Library te St. Pancras. Naar verwachting verhuizen de eerste kranten in het najaar van 2013 naar het nieuwe depot.

Meer informatie vindt u op de website van de British Library.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 18-12-2012
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)