Online tentoonstelling 'Royal Book Collections' toont handschriften uit Europeana Regia

Bibliotheca Carolina - St Gall Gospel Book

Europeana heeft op haar tentoonstelingssite de virtuele tentoonstelling Royal Book Collections geopend. Deze tentoonstelling biedt het publiek een nieuwe blik op drie handschriftencollecties die door het Europeana Regia-project virtueel werden samengebracht:

  • de Karolingische handschriften (481 stuks)
  • de handschriften van de bibliotheek van het Louvre ten tijde van Karel V en Karel VI (60 stuks)
  • de bibliotheek van de Aragonese koningen van Napels (125 stuks)

De tentoonstelling toont de meest weelderige handschriften, gekozen om hun historisch belang, hun meesterlijke verluchtingen en hun luxueuze banden. Aan het Europeana Regia-project werkte ook de Koninlijke Bibliotheek van België mee.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-12-2012
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)