VVBAD zoekt vrijwilliger voor het tijdschrift 'META'

VVBAD (de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie vzw) is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om het redactieteam van het eigen tijdschrift 'META' te versterken.

META

META, tijdschrift voor bibliotheek & archief is het vakblad voor de informatieprofessional in Vlaanderen en wil vooral de bibliotheek-, archief- en documentatiesector opnieuw ontdekken, verborgen hoekjes en kantjes inbegrepen.

De redactieraad van META wordt gevormd door professionals uit de sector. Van hen wordt verwacht dat zij bereid zijn de redactievergaderingen bij te wonen waar we voornamelijk de lange termijnplanning bespreken. De concrete uitwerking van elk nummer is een taak van het redactieteam (twee medewerkers) van het secretariaat. Om het redactieteam te versterken is VVBAD op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger. De periode kan in samenspraak met het redactieteam besproken worden.

Omschrijving

• Artikels en korte nieuwsberichten schrijven, interviews voorbereiden, afnemen en uitwerken (inhoudelijke aanzet en aanwijzing komen van de redactie);
  • Eindredactie META: eventueel herschrijven van artikelen, het hanteren van één lijn op het gebied van structuur, stijl en spelling, het op maat maken van artikelen, het afwerken: maken van kop, tussenkopjes, streamers, aangeven van cursief en vet, van kaders en het vermelden van additionele informatie, het meedenken over illustraties bij een artikel...;
  • VVBAD-website actualiseren;
  • Nieuwsberichten schrijven voor onze elektronische nieuwsbrief;
  • Ondersteunend werk.

Verwachtingen

• je bent nauwkeurig;
  • je bent communicatief;
  • je kan zelfstandig en in team werken;
  • je beschikt over uitstekende taal- en redactionele vaardigheden;
  • kennis van de bibliotheek-, archief- en documentatiesector strekt tot aanbeveling;
    interesse voor sociale media is een pluspunt.

• de kans om ervaring op te doen bij het maken van een vaktijdschrift;
  • de kans om de bibliotheek-, archief- en documentatiesector van binnenuit te leren kennen;
  • de kans om mee te werken met een gedreven team in een aangename werkomgeving;
  • verplaatsingsvergoeding.

Plaats van tewerkstelling

Het VVBAD-secretariaat in Berchem.

Solliciteren

Solliciteren kan via e-mail naar julie.hendrickx@vvbad.be met kort cv en enkele voorbeeldteksten. Wij nodigen je dan graag uit voor een kennismaking.
Het VVBAD-secretariaat
Statiestraat 179
2600 BERCHEM
03/281.44.57

Meer informatie vindt u op de website van VVBAD.

• 05-03-2013
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)