Collegagroep 'Publieksbemiddeling in een digitaal tijdperk'

Kinderen aan de slag met een tablet in de bibliotheek

Vandaag de dag beschikken publieksmedewerkers over een behoorlijk arsenaal aan instrumenten om in te zetten in het bemiddelingsproces. De digitale middelen spannen daarbij steeds meer de kroon, met dank aan allerlei technologische en informatie(r)evoluties. Niemand twijfelt aan het educatieve potentieel van deze digitale toepassingen. Temeer omdat sommige ervan wel degelijk hebben bewezen een leerproces in positieve zin te kunnen ondersteunen. Kortom, de evolutie is onafwendbaar. De enige optie lijkt - of is - mee op de kar te springen.

Een aantal publieksmedewerkers uit (kunst)musea en organisaties beeldende kunst in Vlaanderen en Brussel voelden het belang en de urgentie om snel bij te benen met deze digitale ontwikkelingen sterk aan. Zij bundelden daarom de krachten in een ‘collegagroep digitale bemiddeling’. De collegagroep komt in oktober 2013 voor de derde keer samen en zal dan o.a. kennismaken met de apps die het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen reeds ontwikkelde.

Een voorbeeld uit de praktijk vormt telkens het uitgangspunt voor de collegagroep om ervaringen, ideeën, vragen (én antwoorden) uit te wisselen met elkaar.

Tot de initiatiefnemers van de collegagroep behoren Greet Stappaerts (Museum Middelheim), Isabel Lowyck (museum M), Leen Thielemans (M HKA), An Seurinck en Dirk De Wit (BAM), Olga Van Oost en Hildegarde Van Genechten (FARO).

Voor meer info kan u altijd mailen naar Hildegarde Van Genechten of Olga Van Oost.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 10-10-2013
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)