Depotwijzer.be: wegwijs in de wereld van erfgoeddepots

Logo Depotwijzer.be

In november lanceerden de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie de website depotwijzer.be, met een feestelijke voorstelling in het Provinciehuis Vlaams-Brabant in Leuven. Depotwijzer.be wil uitgroeien tot dé wegwijzer voor erfgoeddepotbeleid, -werking en -praktijk in Vlaanderen en Brussel, met een aanbod van relevante expertise, up-to-date informatie en praktische tips voor een verantwoorde bewaring van erfgoed in depot.

Wil u meer weten over de opmaak van een collectieplan? Worstelt u met de inplanting van het depot in zijn omgeving? Of wil u weten welke maatregelen u moet nemen om uw depot optimaal te beveiligen? Op de website vindt u meer informatie over de vele aspecten van depots en hun gebruik. Drie hoofdthema's gidsen u door de bouw & inrichting, het fysieke en digitale collectiebeheer en de organisatie & exploitatie van depots.

Naast meer uitleg over de verschillende (deel)aspecten van depotbeheer, vindt u op depotwijzer.be ook links naar nuttige downloads, tips & trucs, achtergrondinformatie en voorbeeldrealisaties. Een kalender biedt een overzicht van actuele vormingen en studiedagen.

Depotwijzer.be richt zich zowel op professionele als vrijwillige collectiebeheerders en collectiehouders van een erfgoedinstelling, verantwoordelijken en betrokkenen van organisaties, instellingen en verenigingen die in het bezit zijn van roerend erfgoed, maar zonder dat erfgoedzorg hun kerntaak is (bv. lokale besturen, kerkfabrieken, bedrijven ...), erfgoedwerkers en -bemiddelaars, architecten, interieurinrichters en tentoonstellingsbouwers.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 12-12-2013
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)