Al 15.000 pagina's Kempense kranten online

Zoekbalk op kempensekranten.be: 'zoeken in de krantenbak'

De databank Kempense Kranten wil historische kranten uit de regio digitaliseren en vlot doorzoekbaar maken. Momenteel zijn er alvast 15.000 krantenpagina's online doorzoekbaar. Uiteindelijk zullen met meer dan 20 titels bijna 140.000 pagina's via de website toegankelijk worden.

De databank is een initiatief van Erfgoedcel k.ERF en wordt gerealiseerd met samenwerking van de archieven en documentatiecentra uit de k.ERF-regio. De Kempense kranten die opgenomen worden, variëren van lokale 'annoncekes' tot de grote verhalen over bijvoorbeeld de Eerste Wereldoorlog en de beleving daarvan in de Kempen. Momenteel zijn de Gazet van Mol, de Gazet van Baelen en een deel van Het Kempisch Annoncenblad al online te vinden. Meer dan 16 andere titels volgen nog.

Meer informatie vindt u op de website van Kempense Kranten.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 15-12-2014
  • |
  • Nicolas Janssen (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)