Vlaams topstuk gedigitaliseerd met geld van Boekensteun

Digitale en originele versie van het handschrift tentoongesteld

Begin 2014 organiseerde het Turnhoutse TRAM 41 via Boekensteun een crowdfundings­project om een zestiende-eeuws processionale van het Begijnhof­museum te digitaliseren. De digitale versie van dit Vlaamse topstuk werd op 23 september voorgesteld.

Via deelname aan het crowdfundingsplatform Boekensteun.be van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek kon het Begijnhof van Turnhout genoeg geld inzamelen om het handschrift te digitaliseren. Omdat de actie meer opbracht dan verwacht, werd het ook ingezongen en opgenomen.

Vanaf nu kan iedereen het topstuk doorbladeren en alle liederen beluisteren. Het werd 'een juke-box met de oudste muziek in het modernste jasje'. Op de facebookpagina van TRAM41 vindt u meer info over de presentatie van het gedigitaliseerde handschrift. 

Banner Vele kleintjes

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 30-09-2015
  • |
  • Cynthia Buts (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)