Nederlandse regionale krantenbanken doorzoekbaar via Delpher.nl

Voorbeelden van Nederlandse historische kranten

In Delpher, het Nederlandse online platform voor historische teksten, kan u vanaf nu ook vijf regionale krantenbanken doorzoeken: Archief Eemland, Krantenbank Zeeland, Noord-Hollands Archief, Regionaal Archief Alkmaar en Waterlands Archief. Via Delpher waren al elf miljoen krantenpagina's te vinden. Daar komen er nu meer dan een miljoen bij. 

Gedigitaliseerde kranten zijn een rijke bron voor onderzoek. Veel wetenschappelijke en amateuronderzoekers maken er intensief gebruik van. Vandaag worden de Nederlandse kranten nog via verschillende platforms aangeboden. Ideaal gesproken zouden ze vanaf één plek doorzoekbaar zijn. Vijf regionale krantenbanken kunnen nu dus vanuit Delpher worden bevraagd. In de loop van het jaar worden nog meer krantenbanken toegevoegd.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 17-03-2017
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)