Magische erfgoedbibliotheken

afbeelding boekenrekken

De afgelopen weken stonden twee van onze partnerbibliotheken in het spotlicht.

Bovennatuurlijk bezoek in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience kreeg bezoek van de kinderhelden Keelin, Vladimir en Wilko uit de bekende Ketnet-serie Nachtwacht. Het resultaat is een videoclip die volledig werd opgenomen in de bibliotheek. Wat een weerwolf, vampier en elf zoal uitspoken in de erfgoedbibliotheek kan je zelf ontdekken via volgende link.

Maurits Sabbebibliotheek: een parel van de wetenschap

De Maurits Sabbebibliotheek in Leuven was donderdag 3 mei het decor voor de “Vraag voor de wetenschap”, een campagne van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek in Vlaanderen (FWO). De bibliotheek was eerder uitgeroepen tot één van de zes ongekende parels van de wetenschap. Tot en met 27 mei konden we allemaal onze meest prangende wetenschappelijke vragen formuleren. De beste vragen werden gegroepeerd en gebundeld tot een wetenschapsagenda. Het zal niet verbazen dat in de Maurits Sabbebibliotheek onder andere vragen over boekgeschiedenis en boekarcheologie werden behandeld.  

Naar aanleiding van deze avond, werd de bibliotheek ook opgenomen in de reeks “Markante Plekken” van fotograaf Alexander Dumarey op de VRT nieuws website. De foto’s zijn te bewonderen via onderstaande link.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 08-05-2018
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)