Sole Survivors: schatten in een erfgoedbibliotheek

logo Marsh's Library, Dublin

Wat zijn de meest waardevolle objecten in een collectie? De belangrijkste? De schatten? Men denkt misschien al snel in termen van monetaire waarde, speciale gravures in een boek of iconische werken zoals de Shakespeare First Folio. Meestal zijn het echter de 'sole survivors', die werken waarvan er nog maar één exemplaar ter wereld bekend is. Vaak gaat het dan over goedkoop drukwerk dat letterlijk 'kapotgelezen' werd. Marsh's Library in Dublin, Ierland, selecteerde 32 van zulke 'overlevenden' uit hun collectie en presenteert ze in een online tentoonstelling.

Benieuwd wat er zoal in Vlaamse erfgoedbibliotheken bewaard gebleven is? Neem dan zeker een kijkje op Flandrica.be!

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 18-05-2018
  • |
  • Susanna De Schepper (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)