Zet ons erfgoed online met 'Wiki Loves Heritage'

Logo Wiki Loves Heritage

'Wiki Loves Heritage' is een fotowedstrijd in Vlaanderen en Wallonië in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Van 15 juni tot en met 15 november 2018 kan u uw foto's van erfgoed in België uploaden naar Wikimeda Commons.

Hiermee helpt u om Wikipedia te verrijken en maakt u erfgoed zichtbaarder voor het publiek. Zowel onroerend erfgoed, roerend erfgoed als immaterieel erfgoed komen in aanmerking voor 'Wiki Loves Heritage'.

De fotowedstrijd maakt deel uit van het overkoepelende 'Wiki Loves Heritage'-initiatief waarmee de Vlaamse overheid en Wikimedia België de online aanwezigheid en zichtbaarheid van het erfgoed in Vlaanderen wil verhogen. In Vlaanderen wordt de wedstrijd georganiseerd door de Vlaamse Overheid, PACKED vzw, Faro, Herita en de vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia België.

Meer informatie vindt u op de website van het Europees Erfgoedjaar. 

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 19-06-2018
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)