'Nieuwe Tijdinghen' Abraham Verhoeven gedigitaliseerd

'krantje' Abraham Verhoeven (STCV 12861104)

Een collectie van zo'n 400 titels van Abraham Verhoeven, bijna allemaal 'Nieuwe Tijdinghen', werd gedigitaliseerd door de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Verhoeven was een Antwerps drukker die vooral bekend is vanwege zijn productie van nieuwspamfletten in het begin van de zeventiende eeuw. Onze krantencatalogus Abraham draagt dan ook zijn naam.

Uitgebreide beschrijvingen van de publicaties van Abraham Verhoeven zijn te vinden in STCV, de online bibliografie van het gedrukte boek in Vlaanderen. Een zoekopdracht op 'Verhoeven' bij 'uitgever/drukker' levert alvast 416 resultaten. We zullen in de komende weken vanuit deze records links leggen naar de gedigitaliseerde versies van de Consciencebibliotheek.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 21-03-2019
  • |
  • Susanna De Schepper (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)