Artikel 'de keuze van de curatoren' (10 jaar Vlaamse Erfgoedbibliotheek)

De cover van de Boekenwereld

Eind 2018 verscheen een speciaal nummer van De Boekenwereld waarin we terugblikken op 10 jaar Vlaamse Erfgoedbibliotheek. In 2019 lichten we telkens één artikel uit.

Vorige maand liet David Coppoolse de lezer kennismaken met Flandrica.be, onze online erfgoedbibliotheek. Deze collectie wordt nog steeds aangevuld door enkele curatoren. We vroegen elk van hen om hun favoriete werk uit Flandrica.be toe te lichten, als voorproefje. Het gaat om prachtige handschriften, indrukwekkend versierde boekbanden, belangrijke historische documenten, maar ook om minder voor de hand liggend bibliothecair erfgoed.

Al deze topstukken vind je in De Boekenwereld, maar laat je zeker niet tegenhouden om zelf rond te snuisteren op Flandrica.be.

Lees hier de vorige artikels in deze reeks.

• 22-10-2019
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)