Algemeen Letterkundig Lexicon uitgebreid

Vandaag is het Algemeen Letterkundig Lexicon (ALL) verder uitgebreid: er werden weer meerdere nieuwe lemma’s toegevoegd, waaronder cli-fi, scabreuze literatuur en steenkolenduits. Je vindt er inmiddels de betekenis en verklaring van meer dan 4.600 letterkundige begrippen. Ook zijn er meer dan honderd nieuwe afbeeldingen toegevoegd.

Het ALL is een volwaardig onderdeel van de DBNL en is samengesteld door een redactie van academische experts. Behalve een definitie en toelichting bij het betreffende begrip, bevatten de lemma’s in het ALL ook voorbeeldfragmenten, verwijzingen naar secundaire literatuur, klankfragmenten en links naar teksten elders op de DBNL. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zich beroepsmatig of uit interesse bezighoudt met de Nederlandse taal.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-11-2019
  • |
  • Sarah Fierens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)