Nieuwe publicatie: Manuscripts & Precious Books in the Maurits Sabbe Library

Cover van het boek

De Maurits Sabbebibliotheek (KU Leuven Bibliotheken) bezit een uitzonderlijke schatkamer van manuscripten en gedrukte boeken van de tiende tot de negentiende eeuw. Deze week verschijnt een geïllustreerd boek dat deze erfgoedcollectie uitgebreid belicht.

Manuscripts & Precious Books in the Maurits Sabbe Library - KU Leuven presenteert vijfenveertig opmerkelijke boeken die de verscheidenheid en rijkdom van de collecties in de Maurits Sabbebibliotheek laten zien. De beschreven bijbels, missals, atlassen, religieuze, devotionele, historische, botanische en medische werken weerspiegelen de rijkdom van deze uitzonderlijke boekencollectie.

L. Kenis, L. Watteeuw en W. François (red.), Manuscripts & Precious Books in the Maurits Sabbe Library - KU Leuven. Leuven: Peeters 2019.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 15-12-2019
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)