Bekijk 213 handschriften van de Librije online

Afbeelding van een 15de-eeuws handschrift uit de Librije-collectie

In afwachting van de opening van het KBR museum op 18 september, kun je nu al kennismaken met heel wat topstukken uit de collectie. Maar liefst 213 handschriften uit de Librije van de Bourgondische hertogen, een collectie unieke 15de-eeuwse handschriften, zijn online te bewonderen. Topstukken zoals de Roman de Girart de Nevers, het Peterborough Psalter en de Chroniques de Hainaut behoren tot de 50 meest prestigieuze handschriften wereldwijd. Ontdek het zelf en zoom in op de mooiste miniaturen, tot in de kleinste details. 

Bewonder de prachtige handschriften gratis en zonder beperking op https://belgica.kbr.be, samen met nog duizenden andere gedigitaliseerde documenten uit de KBR-collecties. 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-04-2020
  • |
  • Ine Calmeyn ()