Hoe monitor jij de bewaaromstandigheden van je collectie?

Meetapparatuur

Hoe monitor jij de bewaarcondities in jouw organisatie? De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en Faro zijn benieuwd naar jouw aanpak. 

Elke erfgoedprofessional weet het: goede bewaaromstandigheden zijn cruciaal om ons waardevolle erfgoed door te kunnen geven aan de volgende generaties. Een doordachte monitoring van die omstandigheden is daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, zeker nu veel collectiebeheerders en behoudsmedewerkers noodgedwongen thuis zitten omwille van de corona-maatregelen. En wat doe je als je vaststelt dat de gegevens afwijken van je streefwaarden?

Laat ons weten hoe jouw organisatie dit aanpakt en neem enkele minuten de tijd om de online bevraging in te vullen tot en met 31 mei. Alvast hartelijk dank!

naar de bevraging

Geïnteresseerd in dit thema?

Hou dan dinsdag 6 oktober 2020 vrij in je agenda. Op die dag vindt in DIVA te Antwerpen een bijeenkomst van de collegagroep Behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed plaats. We hebben het dan uitgebreid over hoe je de bewaaromstandigheden van je collectie kunt monitoren.

Meer info volgt later via onze nieuwsbrief en sociale media. 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 22-04-2020
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)