KBR breidt digitale dienstverlening uit

Iemand werkt aan pc op zijn MyKBR account

De Koninklijke Bibliotheek van België heeft vanaf nu het digitale aanbod fors uitgebreid. Alle elektronische bronnen zijn vanop afstand toegankelijk, waaronder ook BelgicaPress en BelgicaPeriodicals. Lees verder hoe je ‘vanuit je kot’ tal van bronnen kunt raadplegen.

Het digitale aanbod

Alle inhoud in BelgicaPress en BelgicaPeriodicals, de online databanken van respectievelijk Belgische kranten en tijdschriften van de KBR, is van op afstand raadpleegbaar, inclusief de jaargangen gepubliceerd na 1918. BelgicaPress biedt toegang tot meer dan 3,5 miljoen gedigitaliseerde krantenpagina's, en voor BelgicaPeriodicals zijn het bijna 500.000 gedigitaliseerde pagina's uit Belgische tijdschriften die raadpleegbaar zijn. De enige voorwaarde is dat ze gebruikt worden voor onderwijs- of onderzoeksdoeleinden. Zo kan de KBR de auteursrechtenwetgeving respecteren. Om deze bronnen te kunnen raadplegen, moet de gebruiker inloggen met hun MyKBR-account. 

Verder zijn alle elektronische bronnen vanop afstand toegankelijk, ook door in te loggen met een MyKBR-account. Hierdoor heeft de gebruiker toegang tot diverse vormen van online inhoud, waaronder 100 databanken, 5000 e-tijdschriften en 62.000 e-books. 

Tevens scant de KBR nog steeds documenten die de gebruiker nodig heeft, en bezorgt deze dan een digitaal bestand. Als de KBR je digitaal niet kan helpen, dan pas mag je naar de leeszaal komen. Reserveer hiervoor wel je plaats. 

Meer over het digitale aanbod en hoe je een gratis MyKBR-account aanmaakt is op hun website te lezen.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 25-06-2020
  • |
  • Pernille De Wilde (Vlaamse Erfgoedbiblioteken)