Vacature: Productmanager fulltext digitalisering bij de Nederlandse KB

De Nederlandse KB digitaliseert op verschillende manieren. De hoogste kwaliteit van digitaliseren garandeert een 99,995% correcte, verrijkte full-tekst. Die ‘topsmaak’ wordt nu met name gebruikt voor de productie van digitale teksten voor de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). Als productmanager fulltext digitalisering lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van (literaire) e-books. Zo regelt je dat gedigitaliseerde literaire teksten voor een steeds breder publiek wereldwijd toegankelijk worden. Je zorgt er ook voor dat de topsmaak de standaard wordt voor andere producten en diensten van de KB. 

naar de vacature

Over de DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek van Nederland. Miljoenen bezoekers uit de hele wereld raadplegen jaarlijks de website dbnl.org.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 02-07-2021
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)