Vacature: Wetenschappelijk medewerker Oude drukken bij de Openbare Bibliotheek Brugge

De Openbare Bibliotheek Brugge zoekt een Wetenschappelijk medewerker Oude drukken. Solliciteren kan tot 5 oktober.

Wat is jouw rol?

De Openbare Bibliotheek Brugge is een erkende Erfgoedbibliotheek. Ze beheert onder meer kostbare middeleeuwse manuscripten, incunabelen en oude drukken, het Guido Gezellearchief, een indrukwekkende collectie historische kranten en tal van Brugse privé bibliotheken.

Als wetenschappelijk medewerker sta je in voor het beheer van de collectie oude drukken. Je komt terecht in een deskundig team van gedreven collega’s. Samen met hen geef je mee vorm aan het beleid en de uitvoering van het erfgoedbeleid van de openbare bibliotheek. Je staat in voor de verdere ontwikkeling van de collectie en je laat de collectie haar rol spelen in de onderzoekswereld. De collectie wordt op zo’n manier ontsloten dat we als instelling onderzoek faciliteren, maar evengoed initiëren we onderzoek via projectwerking. Verder zoek je ook aansluiting bij de lokale en bovenlokale erfgoedsector. Daarbij bouw je een sterk formeel en informeel netwerk uit. Je legt verbanden met traditionele partners zoals onderwijs en het brede publiek van de Openbare Bibliotheek. Verder zoek je ook steeds nieuwe partnerschappen, waarbij er een wisselwerking ontstaat tussen deze partners en de erfgoedcollecties.

meer over deze vacature

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 28-09-2021
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)