Save the date! 22/2 - Collegagroep Behoud en Beheer

Boek met een door schimmel aangetaste rug

Op dinsdag 22 februari 2022 komt de Collegagroep 'Behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed' opnieuw samen. Het centrale thema is deze keer het omgaan met schimmel in de collectie.

In een aantal praktijkvoorbeelden vertellen collega's hoe zij schimmel in hun collectie het hoofd hebben geboden. Je krijgt er hun tips en advies mee. Bovendien licht een beredderingsbedrijf welke bijstand je van hen kan verwachten als je met een uitbraak te kampen krijgt. Tot slot verneem je meer over bestrijdingsmethodes zoals gammastraling en het manueel verwijderen van schimmels. Meer informatie (het programma, de link naar het inschrijvingsformulier ...) komt in de loop van januari hier online.

De collegagroep is bedoeld voor collega's uit erfgoedbibliotheken, archieven en documentatiecentra die onderling tips en tricks uit willen wisselen rond het behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed.

Meer informatie over de collegagroep vind je in de activiteitenfiche

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 16-12-2021
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)