Praat mee over de literaire canon

Affiche Canonfestival

Welke boeken doen er écht toe? Vul de Canonenquête 2022 nu in en praat mee over de Nederlandstalige literaire canon! Met deze enquête willen we de discussie openen over de rollen en functies die een canon anno 2022 kan hebben én natuurlijk de lastigste vraag beantwoorden: welke werken behoren er volgens jou tot die Nederlandstalige canon? De enquête sluit op 19 juni 2022 en de uitslag wordt bekend gemaakt in de Week van het Nederlands, die start op 1 oktober 2022. Meer informatie vind je op de website van het Canonfestival.

DBNL is een van de initiatiefnemers van deze enquête, in navolging van de DBNL-canonenquête die 20 jaar geleden werd verspreid. Met de resultaten van toen werd bepaald welke werken online zouden komen in DBNL. Het doel is nu breder: de enquête stimuleert debat over de literaire canon en genereert tegelijkertijd meer aandacht voor literair erfgoed.

Over DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten uit de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis, van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied. DBNL komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de KB, nationale bibliotheek. Miljoenen bezoekers uit de hele wereld raadplegen jaarlijks de collectie.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 23-05-2022
  • |
  • Sarah Fierens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)