Nodenbevraging bibliothecair erfgoed: Wat verwacht jouw organisatie van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken in 2024-2028?

Man met kinderboek in boekenmagazijn

Hoe kunnen we jouw bibliotheek, archief, museum of erfgoedvereniging zo goed mogelijk ondersteunen bij het beheren van bibliothecair erfgoed? Met een enquête willen de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO hierop graag zicht krijgen.

Net als bij veel erfgoedorganisaties staat 2022 bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken in het teken van een nieuw beleidsplan voor 2024-2028. Zo’n beleidsplan legt onze dienstverlening voor de volgende vijf jaar vast. Het dient als basis voor de aanvraag van de benodigde subsidie. 

Door het invullen van de enquête help je ons om de toekomstige dienstverlening van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken uit te tekenen. We willen ten dienste staan van alle organisaties die bibliothecair erfgoed beheren. Daarom vragen we om input aan heel uiteenlopende organisaties. We peilen naar jullie noden, onze dienstverlening en toekomstperspectieven. 

Hoe kan jouw organisatie deelnemen aan de enquête? 

Op 24 juni lanceren we een online enquête in samenwerking met FARO. We sturen hiervoor een unieke link naar één persoon per collectiebeherende organisatie. Dat gebeurt op basis van ons adressenbestand, dat mogelijk niet volledig is.

Beheert jouw organisatie bibliothecair erfgoed en ontvingen jullie nog geen link? Neem dan contact op met Heleen Wyffels, medewerker Beleid en collecties via heleen@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be.

Op 20 augustus ronden we de enquête af en gaan we verder aan de slag. Tegen januari 2021 zal ons nieuwe beleidsplan, gevoed met jullie suggesties, klaar liggen om ingediend te worden bij de overheid.

We stellen je inbreng heel erg op prijs! 

Focusgroep 9 september

Als vervolg op onze online nodenbevraging, organiseren we een focusgroep om de resultaten van deze bevraging uit te diepen en de strategische keuzes met jullie af te toetsen.

Wil jij meedenken over de dienstverlening van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken? Noteer alvast vrijdag 9 september in je agenda. We starten in de voormiddag en sluiten deze bijeenkomst af met een lunch. Meer informatie volgt in de loop van de zomer.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 24-06-2022
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)