Oproep! Schenk beschermmateriaal aan Oekraïne

Rollen foam beschermingsmateriaal

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne staat de Europese Unie paraat om hulp te bieden. Het EU Civil Protection Mechanism coördineert de materiële noodhulp aan Oekraïne. In België organiseert B-FAST de logistiek. Tot hiertoe is voor 434 miljoen euro aan materialen (of 67.000 ton) geschonken. Ook erfgoed krijgt hierin nu een plaats. 

De Civiele Bescherming roept de erfgoedsector op om beschermende materialen te bezorgen aan Oekraïne. Kunnen jullie materialen in stock missen? Bied ze dan aan aan getroffen erfgoedorganisaties in het oorlogsgebied. Zo dragen jullie bij aan een mooie missie en aan het behoeden van meer schade aan het erfgoed.

 

Meer praktische informatie en de lijst van gezochte materialen vind je hier.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-11-2022
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)