'Creation of Scientific Knowledge': lezing van Bertrum MacDonald in de reeks Miraeus Lectures

Logo van de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis

De Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis (VWB) organiseert enkele keren per jaar boekhistorische lezingen in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. Voor deze lezingreeks die Miraeus Lectures werd gedoopt werkt ze samen met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen.

De eerste lezing in de nieuwe reeks (2010-2011) wordt op 27 augustus gegeven door Bertrum MacDonald (Dalhousie University, Halifax, Canada) met de titel Creation of Scientific Knowledge: Evidence from Scientists Reading in the Late Nineteenth Century.

De lezing is in het Engels, begint om 18u en duurt ongeveer een uur. Nadien is er een half uur tijd om met de spreker in discussie te treden of vragen te stellen. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is gewenst en kan via 03 338 87 10 of consciencebibliotheek@stad.antwerpen.be.

27-08-2010
  • 15-07-2010
  • Eva Wuyts (Histories vzw)