iPres 2010: Zevende internationale conferentie over digitale duurzaamheid

Logo iPres 2010

De Östereichische Nationalbibliothek en de Technische Universität Wien organiseren in september 2010 in Wenen de International Conference on Preservation of Digital Objects (iPres 2010). Dit is de zevende in een reeks van conferenties die jaarlijks onderzoekers en professionals uit heel de wereld samenbrengt om kennis te maken met de laatste trends, vernieuwingen en toepassingen op het gebied van de conservering van ons digitaal erfgoed.

Digitale preservering en conservering ontwikkelt zich momenteel tot een gevestigde praktijk en het onderzoek op dit gebied omvat diverse disciplines en gemeenschappen. iPres 2010 wil blijvend aantonen dat voor het behoud van ons wetenschappelijk en cultureel digitaal erfgoed een geïntegreerde aanpak nodig is, over de grenzen van instellingen en disciplines heen. De band tussen onderzoek naar digitale duurzaamheid en de toepassing ervan in wetenschappelijke en erfgoedinstellingen zal verder worden aangehaald.

Een uitgebreid programma vindt u op de website van de conferentie.

19-09-2010 - 24-09-2010

Alle praktische informatie vindt u op de website van de conferentie.

Wenen, Oostenrijk

• 24-08-2010
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)