Congres 'The Northern Experience'

Logo Ruusbroecgenootschap

Van 12 tot 14 december vindt aan het Ruusbroecgenootschap een internationaal congres getiteld The Northern Experience. Mysticism, Reform and Devotion between the Late Medieval and Early Modern Periods plaats. Op deze bijeenkomst zal een fascinerende periode in de cultureel-religieuze geschiedenis van de Noord-Europa vanuit een multi-disciplinair perspectief worden belicht, waarbij de aandacht voornamelijk uit zal gaan naar de Lage Landen en Duitsland. Op dinsdag 13 december wordt in de namiddagsessie Manuscripts, Prints, Publication Strategies aandacht geschonken aan boek- en handschriftenkunde met lezingen van:

• Elizabeth Andersen, Newcastle University
    Printing and Distributing Low German Devotional Writing. The Case of Lübeck
  • Lydia Wegener, Goethe Universität, Frankfurt
    ‘Das man aber richtiger von der lere Tauleri richten möge....’ Aneignung und Zensur von Johannes Taulers Lehre in Reformationsflugschriften des 16. Jahrhunderts
  • Hans Kienhorst, Radboud University Nijmegen
    The Scribal Hands of the Sisters of Saint Agnes Convent
  • Kirsten Christensen, Pacific Lutheran University
    Mystical Commerce: Maria Van Hout and the Sisters of St. Agnes in Arnhe
  • Markus Polzer, Ruusbroec Institute, Universiteit Antwerpen
    Mysticism on Demand? The Cologne Carthusians and their Media-Strategies in the Vernacular

Verdere informatie en mogelijkheid tot registratie vindt u hier:  http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=.NORTHERN_EXPERIENCE

12-12-2011 - 14-12-2011
  • 17-11-2011
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)